Notis: Här kan du slänga din gran när julen sopats ut, samt att tänka på

Dags att säga hej då till din julgran? Se nedan vad du behöver tänka på när du tar granen genom hissarna och fastigheten samt var du kan slänga julgranen.

När du ska ta ut granen genom hiss och fastighet

Vänligen tänk på att inte barra ner i hisspåren så det orsakar hisstopp, det har inträffat tidigare, och är kostsamt. Föreningen betalar ca 10 000 kronor vid tillkallandet jourtekniker vid varje hisstopp. I många fall handlar stoppen om ”yttre påverkan”, på jourteknikerspråk. Det innebär ofta att skräp ramlat ned i hisskorgens nedre dörrspår.

Ting som skräpar ner, såsom en gran kan göra, ska förslagsvis läggas i påse eller kartong för att undvika nedskräpning i hiss och gemensamma utrymmen. Granar som barrar kan behöva sågas ner i lägenheten och därefter läggas i lämpligt transportmedel (soppåse eller kartong) till återvinningsplats som Stockholm Stad hänvisar till, se avsnittet nedan. 

Styrelsen påkallar medlemmarnas uppsikt på skräp i hisskorgens dörrspår och medlem bör själv dammsuga eller peta upp detta skräp för att hindra hisstopp och även nerskräpning i gemensamma utrymmen.

Släng julgranen här:

Tänk på att granen ska vara "avklädd", dvs inga dekorationer ska vara kvar på julgranen.

Julgran ska ej slängas på gården, i soprummen eller på trottoarer. 

Närmast för oss som bor i Hagastaden:
Hagastaden - Hälsingegatan 51

  • lördag 6 januari, kl. 18:30-19:30
  • söndag 7 januari, kl. 13:30-14:30
  • lördag 13 januari, kl. 13:30-14:30
  • söndag 14 januari, kl. 13:30-14:30

På platser utan angivna öppettider kan du lämna granen när som helst under insamlingsperioden 25 december 2023 till 31 januari 2024. Dessa platser är markerade med en skylt.

På återvinningscentralerna kan du lämna din julgran när som helst, dvs även efter 31 januari.

Mer info -> Här kan du lämna din julgran | Stockholm Vatten och Avfall

Tack för din medverkan och god fortsättning