Notis: Telia har upphört med tjänsten Smart Family, föreningen kompenseras med ökad hastighet i bredbandet

Den 1 september 2023 upphörde Telia med sin funktion och tjänst som gått under namnet "Smart Family/Smarta Hemmet". Detta installerades i föreningen i februari 2022.

För att kompensera oss så ökar Telia hastigheten i bredbandet från 250 Mbit/250 Mbit till 1000 Mbit/1000 Mbit utan extra kostnad. Detta planeras under hösten 2023 och kommer alla medlemmar till godo. Återkommer med tidplan när vi erhållit den från Telia.

Medlemmars avgift är oförändrat 292 kr/månad för föreningens kollektiva gruppavtal med Telia och som kommer att innehålla 1000Mbit/1000Mbit i höst. 

Medlemmar som tidigare ökat hastighet och betalat extra för det

För de medlemmar som tidigare har snabbare hastighet än gruppavtalet (250/250) och betalat extra för det till Telia, så kommer Telia att ta bort extrakostnaden efter att 1000/1000 är installerat utan att insats behövs från berörda medlemmar.

Telias utrustning för Smarta Hemmet

Gateway

Telias gateway (eva) är tyvärr inte kompatibel med andra system. För att återvinna gatewayen kan du lämna den i en Telia-butik eller till elektronikåtervinningen som vi har särskilt kärl för i avfallsrummen.

Rök- och vattenläckagesensor

Rök- och vattenläckagesensorn (Frient) kan du behålla, de kommer att fortsätta att larma med ljud vid rökutveckling och vattenläckage om du har aktiverat dem. I Bopärmen på hemsidan finns användarinstruktioner för dessa sensorer. Det finns andra gateways som enheterna kan användas med om du vill koppla dessa med andra smarta funktioner. Se exempel på Frients hemsida. Gateway ska vara kompatibel med Zigbee.

Mer information

Telia -> Hejdå Smart Family - Telia.se