Notis: Uppdatering om garantiåtgärder mot rost och rengöring av räcken - avisering och tidplan

Mattsson Smide har gjort en sen uppdatering av tidplanen för genomgång av våra balkong- och terrassräcken. Start sker 26 september för SKg 2. Detta ger oss lite mer tid att rengöra våra räcken.

Nedan följer information och preliminär tidplan från Mattsson Smide, eventuella förändringar i tidplan meddelas av Mattsson Smide. Denna information delas även ut i postlådorna samt med e-post till medlemmar som angivit sin e-postadress i Simpleko Portalen.

För mer information, se tidigare nyhetsnotis 22-09-14.

Från Mattsson Smide:

Hej!

Nu behöver vi komma in i er lägenhet för att kontrollera/åtgärda besiktningspunkter på balkongräcken som noterades vid garantibesiktningen.

I samband med detta kommer vi även att kontrollera och vid behov utföra det underhåll på räckena som det egentligen åligger er som lägenhetsinnehavare att utföra, kostnaden för underhållet kan styrelsen komma att fakturera er så om ni vill undvika denna kostnad så måste ni själva underhålla räckena innan vi kommer enligt sid. 2 i denna avisering. Själva garantiåtgärder för tidigare undermåligt arbete står Mattsson Smide för.

Arbetet kommer att fortlöpa under ca 4 veckor och vi startar längst upp i trapphusen för att sedan arbeta oss nedåt genom våningsplanen.

Här följer starttiderna trapphusvis för vårt besök.

Datum: 26/9   Adress: Sonja Kovalevskys gata 2   

Datum: 18/10   Adress: Nina Einhorns gata 1

Datum: 29/9   Adress: Sonja Kovalevskys gata 4 

Datum: 24/10   Adress: Nina Einhorns gata 3A

Datum: 5/10   Adress: Sonja Kovalevskys gata 6

Datum: 27/10   Adress: Nina Einhorns gata 5

Datum: 12/10   Adress: Sonja Kovalevskys gata 8 

Datum: 2/11   Adress: Nina Einhorns gata 7

Övriga lokaler (terrassräcken) start 4/12

Om ni av någon anledning inte har möjlighet att ge oss tillträde till er lägenhet (vid t.ex. sjukdom eller resa) är det viktigt att ni meddelar oss detta så att vi kan planera in ett framtida återbesök.

För att ställa låset i serviceläge följer ni denna instruktion.

OBS! I det fall vi inte får tillträde till lägenheten för att utföra vårt arbete övertar ni ansvaret för besiktningspunkterna i fråga och kan själva komma att bli ersättningsskyldiga för framtida reparationer eller åtgärder som kan bli nödvändiga.

Det är därför väldigt viktigt att vi får tillträde till lägenheten enligt tidplan.

För eventuella frågor kring besöket är ni välkomna att kontakta mig!

Med vänliga hälsningar,
Karl Johan Mattsson, PJ Mattsson Smide AB
Mail: karl-johan.mattsson@mattssonsmide.se

För övriga frågor är ni välkomna att kontakta styrelsen.

Eget underhåll/rengöring av räcke - gör så här

Om ni vill utföra underhållet på egen hand måste ni göra följande.

Samtliga ytor måste tvättas av med Oxalsyra. Man lägger på ett tunt lager som man låter verka i några minuter och sedan torkas detta av med en dammfri trasa. Detta måste upprepas till all flygrost är borta och all smuts är borta. Om man inte lyckas att tvätta räcket rent så kommer vi utföra underhållet enligt första stycket i brevet.

När vi är klara så måste varje lägenhetsinnehavare varje år tvätta sina räcken. Då räcker det att man torkar av räcket med dammfri trasa och lättare rengöringsmedel.