Notis: Femårsbesiktning i Brf Hagaterrassen 1, planerad 11-12 april

Med anledning av att den femåriga garantitiden för Nordr/Veidekkes entreprenad går ut i juni i år har styrelsen beslutat att låta besiktiga fastigheten under våren.

Frans Hansen Byggkonsult har anlitats som besiktningsman och kommer tillsammans med biträdande besiktningsmän för VVS, El, samt tak och fasader syna fastigheten. Besiktningen är planerad att ske den 11-12 april.

Samtliga medlemmar har fått brev om besiktningen i postlådan (24 februari) med möjlighet att peka på sådana fel i sina lägenheter som kan omfattas av garantin (fel som uppträtt under garantitiden och inte beror på brukande). Styrelsen behöver få in anmälan av sådana fel ifyllda på blanketten senast den 29 mars för att lägenheten ska omfattas av besiktningen. Även de hyreslokaler, gemensamma och tekniska utrymmen som uppvisar garantifel, liksom tak och fasader kommer att avsynas.

Styrelsen i Brf Hagaterrassen 1

---

Brevet som delats ut i postlådorna 24 februari. Se även bifogat dokument (PDF) nedan som innehåller blanketten.

Femårsbesiktning i Brf Hagaterrassen 1

Bäste medlem,

Under april kommer föreningen att låta genomföra en särskild besiktning (femårsbesiktning) av fastigheten.

Nordr har lämnat en femårig garanti på utförandet av byggnaderna med tillhörande anläggningar (gäller ej vitvaror, som har två års garantitid). Garantitiden för byggentreprenaden på fastigheten Enzymet 2 går ut den 24 juni 2024 och därmed vår möjlighet att påtala fel på byggnaden som uppstått under garantitiden.

Styrelsen har anlitat Frans Hansen Byggkonsult som huvudbesiktningsman för att med egna biträden avseende el, tak & fasad, samt vvs genomföra femårsbesiktningen.

Besiktningen omfattar alla gemensamma och tekniska utrymmen ute och inne med tillhörande anläggningar, samt tak och fasader. Därtill kommer även samtliga lägenheter som uppvisar fel som uppträtt under garantitiden, och inte beror på slitage eller normalt brukande, att besiktigas.

Besiktningen bekostas av föreningen och entreprenören är skyldig att åtgärda fel som anses falla under garantiansvaret.

Du som medlem och boende i Brf Hagaterrassen 1 får detta brev för kännedom och möjligheten att ta upp fel som uppträtt i din lägenhet efter slutbesiktningen och under garantitiden fram till nu.

På baksidan till detta brev kan du anteckna vad du anser att besiktningsmannen ska titta på i din lägenhet. Lämna det i styrelsens brevlåda i entrén på Nina Einhorns gata 5 senast den 29 mars.

Nedanstående punkter är exempel på sådant som kan omfattas av garantin:

Bygg:

  • Fel som uppkommit efter inflytt, samt fel som inte åtgärdats från slutbesiktningen.
  • Sprickor i vägg- eller takvinklar
  • fukt fläckar på vägg eller tak från inträngande vatten
  • Fel på balkong, terrass eller fasad mot dessa

VVS

  • Lång tid tills varm- eller kallvatten kommer
  • Lös wc-stol eller radiator som inte fungerar

El

  • Glappande kontakt eller brytare

Med vänlig hälsning

Styrelsen i Brf Hagaterrassen 1