Notis: Medlemsbrev

God Jul och Gott Nytt År-hälsning med aktuell information till föreningens medlemmar från styrelsen.

Styrelsen önskar alla medlemmar och boende en riktigt God Jul och ett Gott nytt år.

Bäste Medlem,

Budget 2023

Styrelsen har fastställt budget för 2023. Rådande ekonomiska läge i landet med hög inflation och höga energikostnader slår direkt mot föreningens ekonomi. Styrelsen lägger därför fokus på nödvändigt löpande och planerat underhåll samt vissa angelägna investeringar.

Investering som diskuteras är:

  • Sol- och regnskydd på den gemensamma takterrassen. Föreningen ansöker om bygglov, kostnaden beräknas uppgår till cirka 300 000 kr, men investeringen behöver inte verkställas omedelbart.

Akut underhåll som diskuteras är:

  • Styrelsen har nyligen upptäckt att ett ventilationsaggregat sannolikt har felinstallerats. Filtren måste bytas dubbelt så ofta som underhållsplanen anger. Samtal med byggherren pågår men utfall och kostnadsfördelning är ovisst.

På intäktssidan har budgeten reducerats med en riskpost med anledning av svårare tider även för våra lokalhyresgäster, en post som balanseras mot minskade extra amorteringar (enbart planerad amortering sker).

Föreningen har ännu ett starkt kassaflöde. Styrelsen följer dock den ekonomiska situationen noga för att säkerställa en god ekonomi i en fortsatt attraktiv förening.

Övrig information och planerade åtgärder:

  • Styrelsen har låtit installera ytterligare laddstationer i garaget, då medlemmarnas efterfrågan är stor, till en kostnad av 100 000 kr efter subventioner från Naturvårdsverket. Styrelsen bedömer att installationerna medför en generellt högre (grön) värdering av fastigheten.

  • Sandlådan på innergården vållar bekymmer då sand rinner ned i brunnarna och dessa då behöver spolas oftare än planerat underhåll till en hög kostnad. Styrelsen har i samråd med förskolan på förslag att byta ut sandlådan mot annat barnlekmaterial. 

  • Stora grinden har garantiåtgärdats genom att smörjnipplar har satts in i gångjärnen som kan smörjas vid behov. Kärvar grinden kan du göra en felanmälan hos Primär så kan deras fastighetstekniker åka ut och smörja den igen.

  • Styrelsen har låtit iordningställa gästrummet, plan -1, Nina Einhorns Gata 7. Gästrummet hyrs ut till medlemmar till en kostnad av för närvarande 500 kr per natt. Se boknings- och städregler. Samtliga medlemmars blippar ger inträde till NEg 7 från gården.

  • Under 2023 fortsätter garantiarbeten på alla balkongräcken, mer information om det kommer längre fram. 

  • Styrelsen undersöker möjligheterna att etablera en yta i garaget för cykelservice med vatten och luft.

Ny offertrunda städningen 2023

Styrelsen har tagit in offerter från inte mindre än fem städbolag. Efter noggrann genomgång av offerterna ur såväl ekonomisk- som kvalitetssynpunkt förordade styrelsen enhälligt att Belfor Städ ska få förtroendet för ytterligare ett avtalsår. Bifogat städschema nedan gäller från den 1 februari 2023. Styrelsen avser att ta in nya offerter på byte och tvättning av samtliga entrémattor.

Intresserad av styrelsearbete eller har du förslag på̊ lämpliga styrelsemedlemmar?

Om du vill tipsa valberedningen om förslag på̊ styrelseledamöter eller veta mer om styrelsearbete, mejla gärna vb.hagaterrassen1@gmail.com, eller kontakta Alper Celik (sammankallande) på 0704 264778.

Se över brandvarnare, var försiktig med ljus och julgransbarr i hissrännorna

Vi i styrelsen önskar alla boende trevliga helger och vill vi påminna om vikten av att vara försiktig med levande ljus, se till att brandvarnaren fungerar och undvik julgransbarr i hissrännorna som kan stanna hissen och orsaka föreningen stora reparationskostnader.

Tips för att spara energi hittar du här -> www.energimyndigheten.se.

 

BÄSTA JULHÄLSNINGAR
Styrelsen Johan, Agneta, Robert, Jakob och Gian med suppleanterna Kerstin, Elies och Lars

Frågor/kommentarer/förslag, välkommen med mejl till styrelsens e-post brfhagaterrassen1@gmail.com